جراحی پلاستیک

دهه جدید و جراحی پلاستیک

به جراحی پلاستیک علاقه دارید؟ دوست دارید قسمتی از صورت یا بدن خود را عمل کنید و یا تجربه آن را داشته اید؟ می‌خواهید درباره تاریخچه این کار بیشتر بدانید؟ اگر جوابتان بله است، ممکن است این متن به دردتان بخورد و برایتان خواندنی باشد.
البته می‌توانید به مقاله بینی ایرانی و زیبایی فراموش شده اش نیز رجوع کنید و از خواندن آن متن نیز بهره ببرید.

جراحی پلاستیک

جراحی پلاستیک، یکی از کارهای معمولی است که این روزها بسیار انجام می‌شود و زن و مرد هم ندارد. هرچند خانم‌ها، به علت فشار مدیا و میل به زیبا شدن بیشتر مخاطب آن هستند و آن را انجام می‌دهند؛ اما جراحی پلاستیک در بین آقایان نیز همه گیر است و بخش اعظمی از آنان صورت و بدن خود را عمل می‌کنند.
با آغاز دهه جدید میلادی یعنی از سال 2020 به بعد، جراحی پلاستیک جایگاه متفاوتی نسبت به قبل پیدا کرده و ترندهای آن آرام آرام دچار تغییر می‌شوند. این کار، تاریخچه بلند بالایی دارد و به علت تاثیر مستقیم بر ظاهر افراد، دستخوش تحولات بسیاری شده است.

همچنین کارکرد جراحی پلاستیک طی سالین دراز تغییر کرده و از خاصیت درمانی خود برای افردی که آسیب دیده اند به امری زیبا کننده و تغییر شکل کلی افراد به صورت دلخواهشان درآمده است.
جراحی پلاستیک، می‌تواند ترمیم کننده کارکردی، ساختاری و زیبایی هرگونه نقص یا بدشکلی بدن انسان باشد و یا نارضایتی‌های فرد از ظاهر خودش را برطرف کند. به این معنا که این کار دو کارکرد دارد: بازسازی نقص‌های جسمی و زیباتر کردن شکل عادی.

 

جراحی پلاستیک

تاریخچه خیلی مختصر جراحی پلاستیک تا قبل از 2021

روش‌های جراحی ترمیمی در هندوستان در 2000 سال پیش از میلاد باز می‌گردد. سوشروتا، اولین جراح ترمیمی است و به عنوان پدر جراحی شناخته می‌شود. کارهای پزشکی وی در زمان عباسیان و به زبان عربی ترجمه شدند؛ بعدتر، این آثار به اروپا و ایتالیا رسیدند و گسترش پیدا کردند.
سابقه جراحی پلاستیک به شکل فعلی، به دوره رنسانس ایتالیا بر می‌گردد. در آن زمان جراح مربوطه به اتهام دخالت در کار خدا توسط کلیسا طرد شد. پس از او پزشکان متعددی در قسمت‌های مختلف اروپا، جراحی پلاستیک را به صورت انگشت شمار انجام دادند؛ تا قرن 18 میلادی که اولین جراح پلاستیک آمریکایی کار خود را آغاز کرد و به این سبب، رفته رفته و به مرور این کار رونق گرفت.

دلیل همه گیری گسترده این نوع جراحی، با آغاز جنگ جهانی اول و صدمات شدید وارد شده به سربازان شروع شد. به صورتی که خیلی‌ها جرقه عادی شدن این عمل را از این دوره می‌دانند.
از 2000 تا 2010، زن‌های بسیار لاغر و اصطلاحا اسکینی زیبا محسوب می‌شدند. افراد زیادی تلاش می‌کردند که شبیه سلبریتی‌های معروف آمریکایی و مدل‌ها، سایز صفر داشته باشند و بدنشان چربی کمتر از حد سالمی را دارا باشد. در این دوره بیماری انورکسیا و بولیمیا که مربوط به کم خوری و پرخوری عصبی اند رایج شد و یک مدل فرانسوی به نام ایزابل کارو در اثر بی اشتهایی عصبی فوت کرد.

 

جراحی پلاستیک

 

با وجود کمپین‌های ضد لاغری به وجود آمده پس از این وقایع، زنان زیادی تلاش می‌کردند به وسیله رژیم‌های سخت، لیپوساکشن و عمل‌های متعدد خود را به اسکینی ترین حالت ممکن درآورند.
در واقع در این دهه زن زیبا، زن سفید پوست بلوند بود و تعریف دیگری نداشت. حتی زن‌های سیاه پوست و آسیایی نیز در صورتی معروف می‌شدند که پوست روشنی می‌داشتند، از هیکلی استخوانی و باریک برخوردار بودند و چشمانی ریز و باریک را صاحب نبودند.
خانم‌ها بینی خود را مانند زنان سفید پوست کوچک می‌کردند و جراحی بینی در این دهه رونق زیادی داشت. هرچند جراحی پلاستیک همچنان عملی لاکچری و مخصوص قشر ثروتمند تلقی می‌شد.

پس از 2000، ترندهای جراحی پلاستیک و معیارهای زیبایی شناسی نیز عوض شدند. با روی کار آمدن رپرهای زن، حضور بیشتر رنگین پوستان در هالیوود، پدید آمدن جنبش‌های فمنیستی و ضد لاغری و از همه مهم تر مشهور شدن خانواده کارداشیان، استفاده از جراحی پلاستیک نیز تحول یافت و نه! متوقف نشد. اتفاقا خیلی پیشرفت کرد و هرروز محبوب تر گردید.

در ابتدا پیشبینی آن بود که جراحی پلاستیک، به علت مرگ و میرهای فراوان در دهه قبلی زیر فشار معیارهای زیبایی شناسی، از بین برود و یا میزان انجام آن کاهش یابد. اما قدرت و زوال ناپذیری جراحی پلاستیک و کازمتیک، در سازگار شدنش با تغییرات است و حالا حالاها ماندگار می‌ماند. مگر این که دستکاری ژنتیکی رواج پیدا کند یا کار آسان تری جایگزین آن شود!

نمی‌توان این حقیقت که بشر همواره میل به تنوع و زیبایی بی‌نهایت دارد را انکار کرد. همچنین خوب می‌دانیم که زیبایی نسبی است و بخش بزرگی از آن با قدرت زیاد مدیا تعیین می‌شود.
جراحی پلاستیک به ما این امکان را می‌دهد که هرشکلی که دوست داریم، یا جامعه از ما می‌خواهد باشیم.

 

جراحی پلاستیک

 

بین سال‌های 2010 تا 2020 و با تغییر معیارهای زیبایی شناسی تحت تاثیر شبکه‌های اجتماعی، صنعت فشن و مهم تر از همه خانواده کارداشیان و هالیوود، جراحی پلاستیک افزایش پیدا کرد. حال، مردم عادی نیز به تبعیت از این معیارها خود را تغییر می‌دادند تا زیبا باشند و نه تنها قشر ثروتمند، بلکه افراد متوسط نیز شروع به عمل کردن و تغییر شکل دادن خود کردند.

جراحی پلاستیک تنها در کشورهای اروپایی و آمریکایی رواج داشت؛ بلکه موج بسیار عظیمی از آن در آسیا و خاورمیانه گسترش پیدا کرد. به طوری که این قسمت‌ها رکورد میزان جراحی پلاستیک را شکاندند و مدتی شایعه شده بود که ایران، کره جنوبی و ژاپن بیشترین مقدار جراحی پلاستیک در جهان را دارند. هرچند آمارها نشان می‌دهد که در این لیست آمریکا اول، برزیل دوم، مکزیک سوم، آلمان چهارم و هند پنجم است.

جراحان ایرانی و آسیای شرقی به علت کیفیت بالای کارشان در جهان معروف اند و یکی از دلایل این شایعه همین است؛ همچنین به علت وجود جراحان زیاد و خوب در سئول، این شهر پایتخت جراحی پلاستیک محسوب می‌شود و به آن شهرت دارد.
علاوه بر جراحی صورت در سال‌های 2010 تا 2020، جراحی پلاستیک بدن نیز رواج زیادی پیدا کرد و این کار تنها در راستای لاغری نبود، بلکه برعکس، به بدن شیپ و پستی و بلندی می‌داد و آن را دارای فرو رفتگی یا برآمدگی می‌کرد. به طور کلی و تقریبی می‌توان بیان کرد که محبوب ترین و بیشترین جراحی پلاستیک انجام شده جهان در این دهه به این ترتیب است:

  1. جراحی سینه، پروتز و لیفت سینه
  2. جراحی و پروتز باسن
  3. لیپوساکشن، جراحی شکم و پیکر تراشی
  4. جراحی چشم و لیفت چشم
  5. جراحی بینی

 

جراحی پلاستیک

 

در ایران، جراحی بینی، تزریق ژل به فک و زاویه سازی آن، پروتز و ژل لب خیلی محبوب اند و زیاد انجام می‌شوند. از جمله دلایل تفاوت ترندهای ایرانی با خارجب حجاب است. چرا که هیکل خانم‌ها آن قدر توی چشم نیست و بیشتر صورت خود را تغییر می‌دهند و تمرکز بر اجزای چهره است. ناگفته نماند که پیکر تراشی هم در کشور ما طرفداران خود را پیدا کرده و خانم‌های زیادی آن را انجام داده اند یا در صدد انجام آن هستند.
اما برویم سراغ اصل مطلب، یعنی دهه جدید و رابطه آن با جراحی پلاستیک. به قدر کافی گفتیم که ترندهای جراحی پلاستیک مدام درحال تغییر اند. بیایید باهم تغییرات و ترندهای جدید جراحی پلاستیک در 2021 و باقی دهه را بررسی کنیم.

دهه جدید و جراحی پلاستیک

آیا عمل کردن در دهه جدید میلادی همچنان کاری در راستای زیبا شدن است؟ متاسفانه یا خوشبختانه بله! خیال کردید این کار دست از سرمان برمی‌دارد؟ خیر!
اتفاقا قرار است هرروز بهتر، پیشرفته تر و همه گیر تر شود! شعارهای زیبایی مربوط به امسال دم از زیبایی نچرال می‌زنند. وقتی پای جراجی پلاستیک در میان باشد، این زیبایی نچرال از طریق عمل‌های نچرال به دست می‌آید. در واقع آن چه که احتمال می‌رود برچیده شدن جراحی پلاستیک نیست؛ بلکه روش‌های جدیدی برای انجام آن پیدا خواهند شد و ترندهای دهه قبلی، تقریبا دست نخورده باقی خواهند ماند؛ فقط ملایم تر صورت خواهند گرفت.

یکی از عواملی که قادر است میزان جراحی پلاستیک در دهه جدید را کاهش دهد، این است که فیلرها و بوتاکس جایگزین آن شوند. مواردی مانند فیلر، بوتاکس، دیسپورت، زئومین، مسپورت، آزالور، ژوو و انواع ژل، می‌توانند باعث ابداع روش‌های جدید در تغییر چهره و بدن شوند. مثلا برای عمل بینی، نیازی نیست زیر تیغ بروید و تنها با استفاده از فیلر می‌توانید به آن فرم دهید. هر چند این موارد موقتی اند و جراحی پلاستیک دائمی؛ اگر هم دائمی نباشد دوام چندین ساله دارد و به هزینه اش می‌ارزد.

 

جراحی پلاستیک

کدام جراحی پلاستیک دمده شده است؟

فراموش نکنید که در عید امسال قرار است نچرال باشیم و همه چیز از این قانون پیروی کند. با توجه به این موضوع، پروتزهای اورسایز سینه و باسن دیگر مد نیستند و بهتر است با آن‌ها خداحافظی کنید. بدن طبیعی اکنون زیبا شناخته می‌شود و می‌تواند در هر شکل و اندازه ای باشد. اگر می‌خواهید بدنتان را جراحی کنید تغییرات کوچک به وجود بیاورید و نقص‌های ریز آن را برطرف کنید. بیشتر از لیفت استفاده کنید و سعی کنید خیلی زیر تیغ جراحی نروید.
پیکر تراشی در راستای دستیابی به هیکل ساعت شنی اغراق شده هم دیگر مد نیست؛ باز حالتی که شما را شبیه بدنسازها می‌کند قابل قبول تر است! اما درشت تر از آن بسیار غیرطبیعی و دمده شده و سبب پشیمانی شما می‌شود.

یکی از اتفاقات جالبی که افراد برای تغییر ظاهر خود انجام می‌دادند سفر بود. به این صورت که به کشورهایی چون کره جنوبی، آمریکا، مکزیک و ایران سفر می‌کردند تا زیر دست جراحان مجرب خود را به حالت ایده آلشان نزدیک کنند؛ اما با وجود کووید 19 این کار خیلی شدنی نیست و مقدار آن کاهش داشته است.
لیفت ابرو و تزریق چربی و ژل مورد توجه زیادی قرار گرفته اند و در کل جراحی پلاستیک مینیمال ترند سال و دهه جدید است. همچنین، عمل‌هایی مانند کاشت مو، جراحی‌های جوان کننده و نچرال مد شده اند.

افراد به جای زیر تیغ جراحی پلاستیک رفتن ممکن است راه‌هایی مانند ورزش، روتین پوستی خوب، تغذیه سالم و عدم استعمال دخانیات را انتخاب کنند. ولی به هر حال جراحی پلاستیک در جایگاه خودش قرار دارد و احتمالا خیلی زود خود را با تغییرات وفق می‌دهد.

عمل کنم یا نکنم؟

به خودتان بستگی دارد. ما که می‌گوییم همه زیبا هستند؛ چه یک عالمه ژل تزریق کرده باشند و چه صورت و بدنشان را به همان شکل طبیعی خود رها کنند. تنها چیزی که می‌توانیم بگوییم این است که صنعت زیبایی هر روز بیشتر به سمت طبیعی بودن سوق داده می‌شود و اگر دوست دارید ترندها را دنبال کنید، جراحی پلاستیک خود را به صورت طبیعی انجام دهید.

1

سوگند شریفی

سوگند شریفی دانشجوی تئاتر دانشگاه تهران، عاشق و شیفته حوزه آرایشی بهداشتی است و هنر را آمیخته با زیبایی می‌داند. او فعالیت‌های آنلاین را دوست دارد و می‌گوید اینترنت بهترین اختراع بشر است. می‌نویسد و می‌خواهد با این کار چیزهایی که می‌داند را در دسترس همه قرار دهد‌. چون مد، زیبایی و سلامت باید برای همه باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *