شامپو
شامپو
چه کسی میتواند بگوید که از شامپو استفاده نمیکند؟ حتی افرادی که مو ندارند یا اصطلاحا طاس هستند بایستی به طور مداوم پوست سر خود را شستشو دهند و استفاده از این محصول را جدی بگیرند. شامپوها شویندههایی برای مو و پوست سر هستند که در عین حال از خواص نرم کنندگی یا دیگر فواید لازم برخوردار اند.
مشاهده بیشتر: قیمت نرم کننده
این محصولات مانند سایر شویندهها و وسایل بهداشت و مراقبت از مو انواع مختلفی دارند و حاوی ترکیبات متنوعی هستند. اما پیش از توضیح این مسئله و صحبت درباره جزئیات مربوط به خرید شامپو و قیمت شامپو بهتر است نگاهی به تاریخچه آن بیاندازیم؛ همچنین لازم است بگوییم که شما میتوانید خرید شامپو و محصولات مورد نظر خود را از پیشگام نگار انجام دهید و از مناسب بودن قیمت شامپو مطمئن باشید.
تاریخچه شامپو
گذشته شامپو، صابون و بسیار از مواد شوینده به هم گره خورده است؛ چرا که در زمانهای دور تفاوت چندانی بین آنها وجود نداشته و تنها امر حیاتی کارکرد تمیز کردن و زدودن کثیفیها بوده است. افراد میخواستند به هر طریقی از شر آلودگیها راحت شوند و به همین منظور دست به ابداعاتی میزدند که امروزه با پیشرفت و گسترش آنها محصولات متفاوتی از میانشان بیرون آمده است.
4000 ق.م
حفظ بهداشت شخصی و استحمام روزانه مختص طبقات بالای جامعه بود و شستن بدن و به ویژه موها برای فرودستان معنایی نداشت. ممکن بود این افراد در جوامع مختلف اقدام به حمام کردن کنند و یا به طور کلی هر چند وقت یک بار این کار را انجام دهند، اما حمام کردن به عنوان عادتی معمول، ویژه طبقه ثروتمند به شمار میرفت.
3000 ق.م
این عقیده که آراستن و زینت بخشیدن به ظاهر ما را از حیوانات جدا میکند رشد پیدا کرد و اقوام مختلف باستانی شستن موها و بدن را در میان مردم خود ترویج دادند. بابلیها صابونی متشکل از روغن حیوانی حرارت دیده و پخته شده با خاکستر را در ظروف سفالی نگهداری میکردند و حمامهای بزرگی برای خود تدارک دیده بودند.
سومریها از روغنهای گیاهی استفاده میکردند و میخواستند موهایی درخشان داشته باشند. چینیهای باستان از سدر و گیاهان معطر استفاده میکردند.
مصریها راهکار عجیبی برای موهای خود داشتند. آنها کل سر خود را میتراشیدند تا از حشرات موذی مانند شپش در امان باشند. در عوض، از کلاه گیس استفاده میکردند و هر چند وقت یک بار آن را با آب مرکبات میشستند. ماده موثره موجود در مرکبات اسید سیتریک بود که اثر چربی را از بین میبرد. مصریان از روغن بادام برای نرم کردن سر خود بهره میبردند.
یونانیان و رومیان باستان از روغن زیتون به عنوان نرم کننده و از سرکه به عنوان پاک کننده سر و موهای خود استفاده میکردند.
1500 ق.م
مصریان گیاهانی همچون نیلوفر آبی را به همراه روغنهای گیاهی و نمکهای قلیایی به موهای خود میزدند.
قرون وسطی
در این دوران به پاکیزگی روح توجه بسیار شد و توجه به استفاده از شامپو و حمام کردن، به نوعی توجه به ظاهر به شمار رفت، به همین دلیل مردم کمتر به شستشوی خود پرداختند و حتی برخی این کار را غیر سالم میدانستند. اما به هر حال شستن موها و شامپو زدن به آنها همچنان رواج داشت و ترکیبات مختلفی برای آن ابداع شده بود.
مشاهده بیشتر: قیمت سرم مو
بسیاری از خانمها از نان جو سوخته، نمک و روغن حیوانی خرس (!) استفاده میکردند تا موهایشان رشد بیشتری داشته باشد. بسیاری دیگر چای خاصی با شیر بز یا آب، پوست کنجد، ریشه بید و ریشه نی درست میکردند و آن را به عنوان شامپو به سر خود میزدند. به تصور عموم این چای موها را ضخیم میکرد و باعث تمیزی آنها میشد.
روشهای دیگر شامل استفاده از سرکه، رزماری، آب، گزنه، نعناع، آویشن و گیاهان دارویی دیگر بود.
در همین دوره در ژاپن، استحمام روزانه و اهمیت به شامپو زدن هر روزه موها رواج داشت و در ایسلند نیز مردم به چشمههای آب گرم میرفتند.
800 م
در شهر حلب سوریه صابونی به نام صابون صابون حلبی اختراع شد که در روش ساخت آن روغن زیتون، قلیا و انواع روغنهای دریایی را حرارت میدادند، اجازه میدادند خنک شود و تا هفت ماه دست نخورده باقی بماند. به این طریق صابونی جامد به دست میآمد که بسیار کاربردی بود.
1100 م
صلیبیون اروپا از طریق جاده ابریشم با صابون حلبی آشنا شدند و مقدار زیادی از آن را خریداری کردند؛ سپس سعی کردند طریقه ساختن آن را یاد بگیرند.
1200 م
مسلمانهای اسپانیا و ایتالیا صابونهایی به نام صابون کاستیل ساختند.
رنسانس
بانوان ایتالیایی از صابونهای قلیایی، روغن شیرین بیان و روغن بیکن برای شستشو و نرمی موهای خود استفاده میکردند.
در سال 1500 میلادی صابونهای کاستیل شهرت بیشتری یافتند و در سرتاسر اروپا محبوب شدند. یک آرایشگر مو این صابونها را در آب جوش پخت و به آنها گیاهان دارویی اضافه کرد تا بتواند موهای خود را پاکسازی، درخشان و معطر کند. این کار نتیجه نسبتا خوبی داشت، هر چند چشمها را آزار میداد و باعث سوزش و حساسیت آنها میشد.
مشاهده بیشتر: قیمت ماسک مو
1800 م
به بخش جالب ماجرا میرسیم. اینجا است که واژه شامپو همه گیر میشود و کم کم گسترش مییابد. در واقع شامپو به معنای ماساژ دادن است. هندیها نوعی ماساژ بدن و مو ابداع کرده بودند و به آن Champo میگفتند. این واژه کم کم به Shampoo تغییر شکل داد که تا امروز کاربرد دارد. ماساژ دادن سر و مو توسط هندیها به دل اروپاییها نشسته بود و هر روز از شهرت بیشتری برخوردار میشد.
در این دوران، ثروتمندان اروپایی به علت این که استفاده از صابونهای قلیایی به عنوان شامپو، مو را خشک میکرد و چشم را میسوزاند، کلاه گیس را مد کردند و کلاه گیسهای بسیار بزرگ عموما سفید رنگی را بر سر خود گذاشتند.
دوره ویکتوریایی
استفاده از تخم مرغ برای تقویت موها باب شد.
1900
ادوارد پینود فرانسوی نرم کننده را اختراع کرد. او محصول خودش را به عنوان درخشان کننده مخصوص ریش و سبیل به بازار عرضه کرد.
1914
کسی هبرت اولین شامپوی تبلیغاتی را با تولیدات گسترده وارد بازار کرد. این شامپو Canthrox نام داشت.
1927
هانس شوارتزکوف، شیمیدان آلمانی که از سال 1898 تمرکز خود را بر تولید محصولی مرغوب برای موها گذاشته بود، موفق شد شامپوی مایع را اختراع کند.
1930
دکتر درن جان برک نخستین شامپوی دارای سورفاکتانتهای مصنوعی را تولید کرد. این فرد آمریکایی موفق شده بود تحولی در دنیای محصولات مراقبت از مو ایجاد کند و محصولی با Ph متعادل ارائه دهد. به علت شامپوی برک خیلی محبوب شد و مجلههای معروف و افراد سرشناس از آن خریداری کردند.
1946
دانشمندان آمریکایی مواد شوینده مصنوعی را به ترکیبات سورفاکتانتهای مصنوعی اضافه کردند و اثر شامپو چند برابر شد.
دهه 60 - 80
شویندههای قوی موجود در شامپو به مو آسیب میزدند، از این رو شیمیدانها پلیمرهایی را به ترکیبات شامپو اضافه نمودند. کم کم سیلیکونها نیز به ترکیبات این محصولات اضافه شدند و خرید شامپو را برای همه افراد میسر ساختند. با زیاد شدن این محصول، قیمت شامپو نیز کاهش یافت و تنوع آن بیشتر و بیشتر شد. در همین سالها بود که شامپوها تخصصی شدند و اشکال مختلفی به خود گرفتند.
انواع شامپو
شامپو را بر اساس تاثیر بر نوع مو، ترکیبات خاص، کارکرد ویژه، بافت فیزیکی و میزان ملایمت آنها دسته بندی میکنند.
مشاهده بیشتر: قیمت کرم مو
تقسیم بندی بر اساس نوع مو
عوامل گوناگون سبب میشوند که همه ما موهایی متفاوت از یکدیگر داشته باشیم. علاوه بر شکل ظاهری موها، جنس آنها با یکدیگر تفاوت دارد و ممکن است خشک، چرب و یا معمولی باشد. به همین دلیل بهتر است از شامپوی مناسب موهای خودمان استفاده کنیم.
- شامپو مناسب موهای خشک: این نوع شامپو برای افرادی که موهایی خشک و دهیدراته دارند مناسب است و خواص نرم کنندگی نیز دارد. دقت کنید که ممکن است موهایی صاف و لخت داشته باشید اما بر اثر استفاده از رنگ مو، دکلره، وسایل حرارتی و... زمینه خشکی آنها را به وجود آورده باشید. پس خشک بودن موها لزوما ژنتیکی نیست.
- شامپو مناسب موهای چرب: اگر پوست سر بیش از حد نیاز چربی و سبوم ترشح کند موها زود به زود کثیف میشوند و به شامپوی مخصوص خود نیاز پیدا میکنند. این محصولات معمولا چربی سر را تعدیل داده و موها را نرم، لطیف و مرطوب میکنند.
- شامپو مناسب موهای معمولی: افرادی که نه موهای خیلی خشک و نه موهای خیلی چرب دارند و بافت موهایشان سالم است باید از این محصولات بهره ببرند. نام دیگر این محصولات شامپو کلاسیک است.
- شامپو مناسب موهای آسیب دیده: اگر آسیب دیدگی و صدمه به موها در نتیجه حرارت زیاد، برخورد با نور خورشید، رنگ و دکلره و... بیش از اندازه باشد فرد باید از محصولات تقویتی و شامپو مخصوص موهای آسیب دیده استفاده کند.
- شامپو مناسب موهای رنگ شده: برای درخشش و جلای بیشتر رنگ مو، تثبیت آن و همچنین تقویت موها و جلوگیری از آسیب به آن باید از شامپو مخصوص موهای رنگ شده استفاده کنید.
- شامپو مناسب موهای کم پشت: این شامپوها هم در افزایش رشد طبیعی موها و هم در حجیم نشان دادن آنها نقش موثری داشته و موها را زیاد نشان میدهند. نام دیگرشان شامپو حجم دهنده است.
تقسیم بندی بر اساس ترکیبات خاص
بدیهی است که هر شامپو ترکیبات ویژه خود را دارد و خرید شامپو بایستی بر اساس آن صورت بگیرد. اما در این جا منظور نداشتن برخی از ترکیبات معمول است که قیمت شامپو را بالاتر میبرد و کیفیت و تجربه استفاده از آن را متفاوت میکند.
- شامپو فاقد سولفات: این نوع شامپو از جدیدترین انواع شامپو است که برعکس همه انواع دیگر کف زیادی تولید نمیکند و حتی میتوان گفت تقریبا بدون کف به پاکسازی موها میپردازد. این نوع شامپو حساسیت و التهاب را کاهش میدهد، جذب مواد شیمیایی در مو را کم میکند، باعث تثبیت رنگ مو است، مو را هیدراته نگه میدارد و اثر احیا کننده و ترمیم کننده دارد. شامپو بدون سولفات یا فری سولفات رطوبت و چربی مفید موها و کف سر را حفظ میکند و تسکین دهنده و التیام بخش است. مشکل سوزش چشم در این محصولات وجود ندارد و آسیب به محیط زیست در حداقل خود قرار دارد. افرادی که موهای خود را کراتینه، رنگ، دکلره و پروتئینه کرده اند و یا تار موی ضعیف و صدمه دیدهای دارند، با مصرف شامپو بدون سولفات بهترین مراقبت از موهایشان را برای خود فراهم میکنند.
- شامپو فاقد مواد سمی: موادی نظیر پارابن، دی اکسین، سیلیکون، سدیم لورات سولفات یا SLES و پلی اتیلن گلیکول یا PEG نباید در شامپو انتخابی شما وجود داشته باشند و در غیر این صورت بهتر است محصول دیگری را انتخاب کنید. این مواد سرطانزا و سمی بوده و موها را خشک و زبر میکنند.
تقسیم بندی بر اساس کارکرد ویژه
برخی از شامپوها علاوه بر تمیز کردن موها قادر اند اثرات دیگری نیز داشته باشند که خلاصهوار به آنها میپردازیم.
- شامپو ضد شوره: شوره و پوسته سر معمولا به علت چربی بیش از حد آن و التهاب موضع، خارش و در نتیجه کنده شدن پوست به وجود میآید. شامپو ضد شوره اثر ضد التهابی داشته و چربی سر را کنترل میکند و به این شکل شوره سر را کاهش میدهد.
- شامپو ضد خارش: اثری مانند شامپو ضد شوره دارد، با این تفاوت که مستقیما بر خارش و تورم پوست سر اثر میگذارد.
- شامپو ضد ریزش: افرادی که ریشه موهای ضعیفی دارند و یا به دلایل ژنتیکی با ریزش مو مواجه شده اند، باید از محصولاتی که این فرایند را کند یا متوقف میکنند استفاده کنند. شامپو ضد ریزش از راههای مختلفی نظیر افزایش گردش خون و اکسیژن رسانی و در نتیجه تغذیه بیشتر سلولها برای رشد بیشتر، باعث افزایش رشد مو و ثبات ریشه آن میشود.
- شامپو ضد موخوره: هنگامی که لایه محافظ یا کوتیکول مو دچار آسیب شود، قسمت انتهایی آن به دو نیم و یا بیشتر تقسیم شده و شکل بدی را به وجود میآورد که به آن موخوره میگویند. خرید شامپو ضد موخوره برای افرادی با این مشکل واجب است، چرا که اگر به داد موهایشان نرسند خیلی زود مجبور اند آنها را کوتاه کنند!
- شامپو کراتینه: با شامپوهایی که اثر کراتینه دارند، شامپو کراتینه گفته میشود. این محصولات موها را به شکلی گسترده پروتئین رسانی میکنند و سبب نرمی، صافی و لخت شدن آنها میشوند. قیمت شامپو کراتینه کمی بالاتر است چرا که اثر ماندگاری دارد.
- شامپو رنگ: این نوع شامپو اثر زیبایی دارد و دارای رنگ مو است. پس از مصرف آن رنگ موهایتان تغییر میکند.
- شامپو تقویت کننده/ شامپو ترمیم کننده/ شامپو ویتامینه: همان طور که از نام این محصولات پیدا است، موهای آسیب دیده را احیا میکنند و موها را تغذیه میکنند. خرید شامپو ترمیم کننده برای همه افراد با موهای آسیب دیده توصیه میشود. شامپوهای ویتامینه نیز سرشار از ویتامین اند و به بافت مو قوام میبخشند.
- شامپو ضخیم کننده/ شامپو حجم دهنده: خرید شامپو ضخیم کننده و حجم دهنده برای افراد با موهای نازک و کم پشت توصیه میشود.
- شامپو حالت دهنده: این شامپوها عموما برای افراد با موهای فر فرموله شده اند و فر موها را زیباتر میکنند.
تقسیم بندی بر اساس بافت فیزیکی
شامپوها میتوانند مایع و یا جامد و خشک باشند.
- شامپو مایع: اکثر شامپوهای موجود در بازار مایع هستند و در اشکال ظاهری گوناگون یعنی شفاف، صدفی، خمیری و ژل دیده میشوند.
- شامپو جامد: این شامپوها مانند صابون بوده و تنها تفاوتشان با صابون این است که مخصوص مو فرموله شده اند.
- شامپو خشک: عجیبترین نوع شامپو، شامپو خشک است که در واقع نیازی به شستشو ندارد و روی سر اسپری میشود. این محصول برای زمانهایی که عجله داریم و زمانی برای حمام رفتن باقی نمانده به وجود آمده و در واقع تمیزی سطحی و ظاهری ایجاد میکند. شامپو خشک نمیتواند موها را عمیقا شستشو دهد و چربی و آلودگی را از آن جدا کند، اما میتواند کاری کند که آراستهتر به نظر برسید و شکل بهتری داشته باشید. همچنین این محصول پوست کف سر را تمیز نمیکند.
دسته بندی بر اساس ملایمت
حتما شنیده اید که برخی از شامپوها را ملایم و برخی دیگر را غلیظ مینامند. تفاوت این محصولات در غلظت مواد شوینده و مواد فعال سطحی است.
- شامپو ملایم/ شامپو روزانه: این نوع شامپو برای پوست سر حساس، موهای خشک و یا معمولی مناسب است. شامپو روزانه غلظت مواد شوینده کمتری دارد و ضد التهاب و حساسیت میباشد. خرید شامپو ملایم همچنین برای استفاده هر روزه مناسب است.
- شامپو غلیظ: محصولاتی با غلظت مواد شوینده بالا برای موهای چرب مناسب اند و استفاده هر روزه از آنها توصیه نمیشود. البته این دسته بندی خیلی کلی است و صرفا برای در تقابل قرار گرفتن با شامپو ملایم به وجود آمده است.
خرید شامپو و قیمت شامپو
همیشه و برای خرید هر محصولی در نظر داشته باشید که خودتان و نیازهایتان را به خوبی بشناسید و آنها را بررسی کنید، سپس تحقیقی کامل درباره محصول و برند مورد نظر خود انجام داده، از یک فروشگاه مطمئن و معتبر اقدام به تهیه کالای خود کنید.
مشاهده بیشتر: قیمت درمان و تقویت مو
اگر این پروسه به نظرتان طولانی به نظر میرسد، بدانید که فروشگاه اینترنتی پیشگام نگار، با قرار دادن اطلاعات کامل و جامع درباره محصولات و امکان مقایسه آنها با یکدیگر کارتان را آسان کرده است. خرید شامپو در این سایت با توجه به تنوع بسیار محصولات بسیار آسان بوده و قیمت شامپو نیز در آن مقرون به صرفه است.
ضمن این که حراجهای فوق العاده و تخفیفهای شگفت انگیز برای محصولات وجود دارند و میتوانند شما را در انتخاب یاری کنند. اگر درباره خرید شامپو و قیمت شامپو و یا هر محصول دیگری سوالی داشتید میتوانید با پشتیبانی سایت ارتباط برقرار کنید و مشکلتان را برطرف کنید.
پیشگام نگار تلاش کرده که بهترین امکانات را به شما عرضه کند، پس دست بجنبید و از آنها استفاده کنید.